Diari Seorang Lelaki.

sampai bila aku nak tipu diri sendiri? tipu orang orang keliling? aku bukan suka suka untuk menipu. aku menipu atas satu sebab. dan sebab itu biar aku saja yang tahu. aku saja. mungkin satu hari nanti confident level aku dah betul betul teguh dan kukuh, aku akan cerita. tapi bukan sekarang. satu hari nanti. hampir setiap malam aku fikir fikir punya fikir last last jalan mati. shit. bomba kepung, abang abang polis kepung, RELA pun kepung. aku tak tahu nak kemana dan aku terperangkap ditengah tengah abang abang beruniform tegap. tambah plak lengkap bersenjata. gila kau aku nak rempuh?!

kalau la aku ni cuma watak dalam komik bersiri, boleh la aku suruh pelukis aku tu koyak muka surat yang ni dan tulis jalan cerita yang lebih baik. yang lain. yang tak sakitkan hati hati orang lain. tapi aku manusia yang berdiri di alam nyata. sekali kau dah buat, takkan ada pemadam untuk kau padam balik atas apa yang kau dah buat. takkan ada.

ya, aku buat kesilapan yang paling besar (takda la 'paling' sangat) tapi bila benda tu dah effect aku setiap malam, setiap kali dengar lagu lagu Zee avi, Wani Ardy, Endah N Rhesa, and, .. Colbie Caillat, benda tu mesti la jadi benda yang 'paling' kan? bila aku dengar lagu lagu diorang aku jadi macam ... macam manusia yang dilahirkan tanpa otak dan dia konfius, 'apa yang aku nak fikir ni? otak aku takda'

faham tak maksud aku kat situ? ok kalau faham kau pandai dalam bm.